Menü Kapat

Değerli Meslektaşlarımız,

Hacettepe Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu (Hacettepemsek) bu yıl ile yirmi bir yılı geride bırakmış, siz değerli meslektaşlarımızın katılımıyla devamlı yenilenerek bu günlere gelinmiştir. Bu on beş yıl süresince sizlerin desteğiyle bir çok tıp öğrencisi aldığı bursla eğitimine destek fırsatı bulmuştur. Böylece bizler öğrenip tartışırak bilgilerimizi güncellerken diğer taraftanda sosyal bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş olduk. Çünkü bu kursta elde edilen gelir Hacettepe Tıp Fakültesi Öğrenci Bursuna nakledilmektedir.

Yola çıkarken amacımız eğitimin sadece okulda kalmaması gerektiği inancıyla, çok sayıda iş yükü altında ezilen güncel bilgilere ulaşma, tartışma olanağı bulamayan arkadaşlarımıza biraz nefes aldırmak ve son bilgileri tartışarak daha daha iyi olma yolunda ilelemekti. Sanıyoruz ki bu konuda ciddi ilerlemeler kaydettik. Bu kursun her yıl artan heyecanla devam etmeside bunu göstermektedir. Tıp eğitiminin okul yıllarında kalmaması gerektiği, mezuniyet sonrası eğitimde de üniversitelerin önemli görevleri olduğu bilinciyle başladığımız bu yolda diğer üniversitelere de önderlik etmiş olmamız bizim için onurdur.

Teknolojinin çok ilerlediği bir yüzyılda yılın sadece 4 günü sizlerle olmak yeterli değildi. Bu nedenle sizlerin olan bir web sayfasında sizlere devamlı ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu hedefimizde de sizlerin değerli katkılarıyla ‘’daha iyiye, en iyiye’’ gidişte büyük adımlar atacağımıza inanıyoruz.

Burası hepimizin olacaktır. Sorunları ilgili arkadaşlarımızla tartışma olanağı bulmanızı, sizin veya bizim karşılaştığımız sorun vakaları tartışmayı, tıp alanında kanıta dayalı son bilgileri burada sizlere sunmayı planlıyoruz. Bu konuda da bize destek olacağınız inancındayız.

Hacettepe İç Hastalıkları, Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları
Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri